• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулось І засідання обласної творчої групи вчителів предметів «Фізична культура» та «Захист Вітчизни» та ХХІV Всеукраїнська науково-практична конференція

Відбулось І засідання обласної творчої групи вчителів предметів «Фізична культура» та «Захист Вітчизни» та ХХІV Всеукраїнська науково-практична конференція

2018-05-22

/Files/images/новые 068.jpg

18 травня 2018 року науково-методичною лабораторією фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» проведено І засідання обласної творчої групи вчителів предметів «Фізична культура» та «Захист Вітчизни».

Учасники засідання взяли також уачсть у роботі ХХІV Всеукраїн-ської науково-практичної конференції «Фізичне виховання і спорт в навчальних закладах України на сучасному етапі: стан, напрямки та перспективи розвитку», яку кафедрою теорії і методики фізичного виховання ЦДПУ імені Володимира Винниченка проведено спільно з науково-методичною лабораторією фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

Розглядалися такі питання:

1. Теоретико-методичні, історичні, філософські, соціально-економічні аспекти підготовки фахівців з фізичного виховання, фізичної реабілітації та олімпійського і професійного спорту в навчальних закладах різного рівня і типу.

2. Теоретичне обґрунтування оздоровчих стратегій і сучасних інноваційних технологій в професійній підготовці фахівців в галузі фізичного виховання, спорту та здоров’я людини.

3. Валеологічні основи здорового способу життя дітей та молоді в закладах освіти.

4. Сучасні вимоги щодо професійної підготовки фахівців з професійного і олімпійського спорту.

5. Тенденції розвитку шкільної фізичної культури та спорту в сучасних умовах.

6. Інформаційні і комп’ютерні технології в профілактиці, діагностиці, лікуванні й оцінці рівня стану здоров’я.

7. Військово-патріотичне виховання сучасної молоді засобами фізичного виховання.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олег Анатолійович Семенюк, який відзначив важливість фізичного виховання і спорту в навчальних закладах України на сучасному етапі та побажав плідної роботи.

З доповідями на пленарному засіданні виступили Турчак А.Л., декан факультету, професор, кандидат педагогічних наук; Бондаренко С.В., завідувач кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кандидат педагогічних наук; Воропай С.М., професор кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, кандидат педагогічних наук; Коробов М.Г., завідувач науково-методичної лабораторії фізичної культури, спорту і захисту Вітчизни комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та ін.

У роботі конференції взяли участь більше 30 вчителів фізичної культури та інших фахівців фізичного виховання з різних куточків Кіровоградщини.

Кiлькiсть переглядiв: 322

Коментарi